Reiki (voor dier én mens)


Wat is Reiki

Reiki is een zeer oude heelkunst, die door velen wordt vergeleken met magnetiseren. Veel mensen weten wel ongeveer wat magnetiseren is en de vergelijking hiermee is dan ook een goede manier om uit te leggen wat het is.

Want Reiki is, net als magnetiseren, te omschrijven als: helen met de handen.

Het woord Reiki is ontstaan uit de Japanse karakters “Rei” en “Ki”. “Rei” betekent het universele en “Ki” betekent de vitale kracht, die door alle levende organismen stroomt, oftewel de levensenergie. 

Reiki is een methode om het zelfgenezende vermogen te stimuleren bij mens en dier (het werkt ook bij planten).

Door het opleggen van mijn handen geef ik deze energie door. Ik ben enkel een doorgeefkanaal.
Door middel van Reiki kan ik een dier (of mens) energie geven. Deze energie is dezelfde energie waardoor wij en alles wat leeft blijft leven.
Je hóeft er niet in te geloven, als je er maar open voor staat.

De meeste dieren vinden een Reikibehandeling heerlijk! Als ik een behandeling geef aan een mens gaat een van mijn katten zelfs op de voeten liggen van die persoon. Ligt diegene, dan nestelt ze zich er zich zo dicht mogelijk tegen aan.


Wanneer Reiki bij een dier? 

Vaak is het een ondersteuning van mijn totale behandelplaatje, maar ik geef ook graag een losse reikibehandeling in bepaalde situatie’s, zoals;

– bij ziekte – zwakte

– bij pijn

– vóór of na een operatie

– tijdens herstelperiode

– tijdens loopsheid of drachtigheid

– bij verdriet of gemis (bijvoorbeeld sterven van maatje of baasje)

– bij ouderdomsvermoeidheid / zwakte

Wanneer Reiki bij mensen

– bij verdriet of ‘niet lekker in het vel zitten’

– bij (langer durende)vermoeidheid

– bij ziekte / zwakte

– bij pijn

– vóór of na een operatie

– tijdens herstelperiode

– om eens heerlijk te ontspannen en nieuwe energie op te doen!


Goed om te weten – wat is Reiki niet?

Reiki is geen sekte of een religie,Reiki is ook niet duivels! Reiki is een manier van denken en leven waarbij de Reiki-leefregels een aanwijzing kunnen zijn om beter in het leven te staan.
Reiki is geen medicijn en kan ook niet een medische behandeling vervangen. Raadpleeg bij (onbekende) klachten dan ook altijd eerst een arts.

Reiki helpt het lichaam aan te zetten tot genezing ( voor zover dat mogelijk is) maar Reiki geneest geen ziektes zoals kanker en aids. Het verzacht pijn, zorgt voor meer ontspanning en is een goede aanvulling op de reguliere zorg en eventuele medische behandeling, maar……..Reiki mag NOOIT dienen als vervanger van een doktersbehandeling.

Voor mensen geldt ook: bij het ontvangen van een Reikibehandeling hoef je je nooit uit te kleden en aanraking is ook niet altijd nodig als je dat niet wilt, je mag dat gerust tegen de behandelaar zeggen.

Iedereen kan Reiki ‘leren’ d.m.v. het volgen van een cursus.

Pijltjes

terug naar boven