Over mezelf

  Wie ben ik     

Hondenmens Over mezelf

Ik ben Lydia Loman en ben geboren en opgegroeid in Drenthe. Vanaf 1978 tot maart 2006 woonde ik in de randstad. Al een aantal jaren lag het idee om naar een wat rustiger omgeving te verhuizen in de week. In 2005 heb ik de knoop doorgehakt en ben ik met mijn dieren verhuisd naar Appingedam. Een besluit waar ik nog geen seconde spijt van heb gehad! Samen met mijn 2 honden en 2 katten geniet ik van de rust, de ruimte en de tuin.

                        

                

Vanaf mijn prilste jeugd wilde ik al ‘iets met dieren doen’ als ik ‘later groot zou zijn’. En, zoals vaker gebeurd, het ging allemaal heel anders. Na mijn halve leven in de gezondheidszorg voor mensen te hebben gewerkt kwam er een moment waarop ik het roer om kon gooien. Tijdens de training met mijn hond(en) op de hondenschool hoorde ik de instructeur regelmatig over Bachbloesems praten. Ik had geen idee waar het over ging, maar volgens haar kon je er ‘heel mooie dingen mee doen’ met dieren. Ik begon me erin te verdiepen en gaandeweg op eigen houtje wat uit te proberen. De resultaten waren boven verwachting! Hier moést en zou ik meer van weten! 

Na enig speurwerk vond ik de opleiding die helemaal aansloot bij mijn wensen en ideeën en zo kwam het dat ik in 2002 startte met de opleiding Natuurgeneeskunde voor Dieren aan Instituut Silverlinde in Breda. Deze 3-jarige Hboopleiding spitst zich met name toe op het werken met Bachbloesems- en aromatherapie en gaat gepaard met gedegen theorie- en praktijkgerichte lessen medische vakken, diergedrag, anamnesetrainingen, dierpsychologie en diervoedingsleer. Verplichte casussen (zelf patiënten=dieren zien en een behandelplan opstellen), een stage en het schrijven van een eindscriptie completeren de opleiding.

In 2005 ben ik afgestudeerd en is mijn droom zelf ‘iets met dieren te doen’ uitgekomen.

Om mijn kennis nog te verbreden heb ik een aantal aanvullende opleidingen c.q. cursussen gedaan: 

Cursus(sen) Intuïtieve Ontwikkeling 1, 2 en 3 – Opleidingscentrum Anna van Leeuwen, Rotterdam 

 Healing Opleiding – Opleidingscentrum Anna van Leeuwen, Rotterdam
 Reiki 1 en 2 – Martha Tingelaar & Henk Piek, Winsum
 Ttouch voor honden – Cursuscentrum Dierverzorging Barneveld
 Animal Communication 1 – Jos van Veen & Petra Gout, Rotterdam
 Animal Communication 2 – Marta Williams

Mede doordat ik ook thuis honden heb opgevangen, heb ik nog meer inzicht gekregen in het gedrag van honden.

En…………mijn dieren zijn mijn rijkdom, zij hebben mij zoveel geleerd!

Ik hoop in de toekomst nog veel dieren en hun ‘baasjes’ te kunnen helpen!

Pijltjes

terug naar boven