Bachbloesems

Wat zijn het

De meeste mensen hebben wel eens gehoord van Bachbloesemremedies, maar wat zijn het nou eigenlijk en ? nog belangrijker – wat kunnen we er mee?

Bachbloesemremedies danken hun naam aan de Engelse arts Dr. Edward Bach (1886 ? 1936). Hij kwam er al vroeg achter dat de persoonlijkheid van het individu van nog groter belang was bij de ziekte dan het lichaam. Hij wilde een manier van genezing vinden die lichaam én geest zouden genezen In de jaren 30 van de vorige eeuw zocht én vond hij in de natuur de middelen die de oorzaak van ziekten en symptomen kunnen behandelen.

             Dr. Edward Bach                  

De bloesemremedies (het woord zegt het al) worden gemaakt uit de bloemen en bloesems van planten, bomen en struiken. Dr. Bach heeft 38 soorten ontdekt. Elke soort past bij een bepaalde emotie (=gemoedstoestand). 

Wat kunnen we er mee

Wij als mensen, hebben de mogelijkheid onze emoties te uiten door er bijvoorbeeld over te praten, door te huilen, boos te worden etc. Hierdoor kunnen we vaak toch aardig in balans blijven.

Dieren hebben deze mogelijkheden niet en het kán dus zijn dat een dier gedragsproblemen en / of fysieke klachten krijgt omdat er een disbalans is ontstaan tussen de geest, de emoties en het lichaam van het dier (ditzelfde geldt natuurlijk ook voor ons, als we niet goed met onze emoties om kunnen gaan).

Bachbloesems werken vooral in op het geestelijke en emotionele, maar kunnen ook een sterke doorwerking hebben op fysieke klachten en kunnen dus een prachtig hulpmiddel zijn bij zowel gedragsproblemen als lichamelijke klachten.

Gebruik

Bachbloesems moeten – door dieren – verdund worden ingenomen. Uitzondering hierop is de Rescue Remedy, deze mag ook puur worden ingenomen. Ook is er Rescue zalf en Rescue spray voor gebruik op de huid. 

Bachbloesems kennen geen contra-indicaties, d.w.z. dat ze in combinatie met alle soorten medicatie en/ of behandeling kunnen worden ingenomen.  

                


Pijltjes

terug naar boven